De aller grootste groei en heling komt voort uit stilte
28 augustus 2023 

De aller grootste groei en heling komt voort uit stilte

Stilte..... De aller grootste groei en heling komt voort uit stilte. Stilte is wijsheid. Niet voor niets is yoga en meditatie zo populair onder vele mensen.

Sinds 2012 kwam yoga en daarmee ook ademwerk en meditatie op mijn pad. Want ademwerk en meditatie is immers een onderdeel van het achtvoudige yogapad. Ik heb verschillende yogaopleidingen (Sivananda yoga, restorative yoga, poweryoga), meditatiecursussen, ademworkshops, yogaretreats, stilteweekenden etc gedaan.

En die dagen ben je veel in stilte. In stilte zijn brengt me veel. Het geeft me onder andere veel rust en inzichten in hoe het met me is en wat er in me leeft. En alles wat ik in de stilte leer, geef ik automatisch door in alles wat ik doen (het Lichter Leven Platform, lessen, evenementen, ceremonies en individuele sessies). 

Als je langer in stilte bent geweest, dan ervaar je het als ruimer, stiller, verdiepender en meer helend. Stilte brengt je rust en inzichten in wat er in je leeft. Je creëert meer overzicht, positiviteit en geluk in je leven.

Alle antwoorden zitten al in jou

Je kunt van alles doen en aangrijpen wat er op je pad komt, zoals transformationeel ademwerk, plantmedicijnen, kundalini activatie, noem maar op, maar alle antwoorden zitten al in jou. Tuurlijk, soms heb je misschien wat extra begeleiding nodig en dan gaat het je zeker helpen om bijvoorbeeld een transformationele ademsessie te doen of een plantmedicijnreis. Ik ben hier ook groot fan van.

Maar door stil te zijn, kun je bij je diepste Zijn komen. Door stilt te zijn keer je naar binnen en kan je aanschouwen wat er in jou gebeurt.

Wat doe jij als je even niks te doen hebt? Doelloos scrollen? Zappen op de tv? Een zak chips opentrekken? Klusjes?

Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom die telefoon altijd mee moet overal naartoe? Het lijkt of alles moet worden opgevuld. Zijn we bang om even 'niks' te doen? Wat speelt er in jou waar je zo bang voor bent? Waar vlucht je voor? Waarom ben je bang om met jezelf geconfronteerd te worden?

Soms denken we dat we met allerlei methoden onszelf aan het helen zijn, maar toch gaan we nog steeds in het dagelijkse leven de stilte uit de weg. Al die methodes werken tuurlijk voor inzichten en een verandering wanneer je daarna het ingeslagen pad vervolgd. En dan is het ook weer belangrijk om de stilte in jezelf op te zoeken. Op onderzoek te gaan wat er in je leeft, om te voelen hoe je verder wilt. 

Wil je echt groeien? Gelukkig zijn vanuit je diepste zelf? Je rust terugvinden? Jezelf accepteren in je ware authentieke zelf? Jezelf vinden? Wees dan stil. Laat jezelf toe in je lichaam, in je hoofd en voel.

Kom uit je hoofd en in je lijf met mindfulness, yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en mediteer. Kom bij jezelf, tot je diepste kern, je zuivere bewustzijn tot wie je in werkelijkheid echt bent.

Je kunt voortaan even als je 'niks' te doen hebt, of ergens voor wilt vluchten de stilte opzoeken. Je hoeft alleen maar een te gaan zitten, een meditatie of ademhalingsoefening aan te zetten van het Lichter Leven Platform en je ogen te sluiten.

Probeer de eerste 10 dagen gratis.

22 redenen om de stilte in jezelf op te zoeken

 1. groeien in wijsheid
 2. heling en genezing
 3. meer rust en ruimte in jezelf
 4. veerkrachtiger in stressvolle situaties
 5. inzichten in hoe het met je gaat en wat er in je leeft
 6. verdieping van je leven
 7. vergroot je geluk
 8. minder chaos, meer overzicht in je leven
 9. om te luisteren naar je hart en je verlangens
 10. tot je diepste Zijn komen
 11. uit je hoofd, in je lijf komen
 12. reflecteren op je leven
 13. aanschouwen wat er in jou gebeurt
 14. inzicht krijgen wat je echt wilt
 15. bevorderd persoonlijke groei
 16. focus en betere concentratie
 17. ontsnappen aan de alledaagse drukte
 18. bewustwording
 19. genieten van het leven, het nu
 20. leren van fouten
 21. vrede in jezelf vinden
 22. liefde in jezelf voelenAls ik in Stilte ben,

dan ben ik niet alleen

Dan ben ik al één

Dan ben ik Thuis

Thuis in het Hemelhuis in mij

Dan voel ik mij gedragen

Gedragen door Liefde,

De Liefde die ik ben.


Over de schrijver
Reactie plaatsen