Magische meditaties

Een ontspannen lichaam, rust in je hoofd en tegelijkertijd je geest en je gedachten trainen door te mediteren. Volgens onderzoek zijn mediterende mensen gelukkiger. Meditatie helpt je om bij je hart te komen, je geest weer scherp te krijgenwaardoor je diepere inzichten in jezelf krijgt en daardoor betere keuzes maakt. Je sluit als het ware vrede (met je jezelf) in plaats van constante strijd te voeren.

De voordelen van mediteren

Bij mediteren gaat het om bewust worden van lichaam als geest, en het opnieuw contact maken met jezelf in het hier en nu. Er zijn veel verschillende meditatietechnieken. Naast dat het zorgt voor rust in je hoofd, vermindert het ook fysieke spanning, helpt het bij stress en onverklaarbare klachten (zoals ernstige vermoeidheid, concentratie- of geheugenproblemen, maagklachten, buikpijn, buikkrampen, darmklachten, hoofdpijn, pijn in nek en schouders). Daarom is het een goed idee om meditatie te integreren in je leven om alledaagse stress af te bouwen en innerlijke rust te vinden.

"Where there is peace and meditatio there is neither anxiety nor doubt" ~St. Francis de Sales

Hoe kun je oefenen?

Op het platform krijg je instructies en oefeningen over meditatie en meditatietechnieken:

  • Je kunt verschillende meditatietechnieken doen waardoor je kunt uitvinden wat je het fijnste vindt.
  • Je ondervindt hoe je je hoofd rustig maakt en je emoties onder controle krijgt door middel van meditatie. 
  • Je ervaart dat je je gemoedstoestand en staat kan beïnvloeden door middel van meditatie.
  • Je ontdekt dat wanneer je je aandacht naar binnen keert, de gedacht tot rust komen en je diepere inzichten in jezelf krijgt waardoor je betere keuzes maakt.
  • Je beleeft de vele voordelen zoals rust in je hoofd, zelfvertrouwen, innerlijke kracht, beter slapen en het reguleren van je emoties wat goed is tegen angst.

Wil je rust in je hoofd, zelfvertrouwen en meer? Op het Lichter Leven Platform krijg je onbeperkt toegang tot ademhalingoefeningen, meditaties en hypnoses, yogalessen en yoga nidra; waar en wanneer het jou uitkomt.

Ga naar het platform

Over de schrijver
Reactie plaatsen