Yoga

Uit je hoofd, in je lichaam

Laat je meenemen en beleef de stilte in jezelf door verschillende yogaoefeningen. Je ontdekt hoe je gezond om kan gaan met spanning en ontspanning en hoe je emotionele en fysieke spanningen reguleert. 

"Als je lichaam zijn grenzen aangeeft, vergeet dan niet te luisteren"

Aandacht voor jezelf

Zet het denken op 'uit' en het voelen op 'aan'. Door volledig aanwezig te zijn in je lichaam, richt je je aandacht op één punt: het nu, JIJZELF. Want  liefde begint bij liefde voor jezelf en dat is de basis voor zelfvertrouwen, zelfontwikkeling en uiteindelijk zelfrealisatie.

"Touch the body, calm the mind, heal the spirit"

Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven bewegen en tijd voor jezelf te nemen zoals bijvoorbeeld met yoga. Yoga kan je doen In tijden van stress, als je moe of opgebrand bent, maar vooral ook gewoon in het dagelijkse leven. Het is namelijk een goed idee om yoga preventief te doen om problemen zoals te veel of chronische stress te voorkomen.

Door te veel of te lang stress kunnen er mentale/psychische problemen ontstaan zoals angsten, onzekerheden, jezelf wegcijferen, slecht slapen etc. Maar er kunnen ook door stress fysieke problemen ontstaan zoals hoofdpijn, pijn in rug, schouders en nek, of zelfs haaruitval, eczeem e.d.

Dat wil je natuurlijk niet en daarom doen we yoga :) 

Daarom doen we yoga

Yoga zorgt ervoor dat de productie van stresshormonen afremmen. Het geeft je immuunsysteem ook een flinke boost. Daarnaast ondersteunt yoga je om negatieve emoties en angsten te overwinnen.

Hierdoor kom je weer heerlijk tot rust, voel je je fitter en energieker, slaap je beter, pieker je minder, heb je meer kracht en flexibiliteit enzovoorts.

Yoga in je vertrouwde omgeving

Yoga kan heel gemakkelijk gewoon vanuit huis. Met de juiste video’s, goede uitleg en jouw eigen yogadocent (ik dus 😊).

Je kunt dus lekker thuis in je vertrouwde omgeving yogales volgen en erna lekker in je ontspannen bubbel blijven. Je kunt ook lekker in je pyjama een relaxte Yoga Nidra les volgen. Of heerlijk in je tuin of ergens anders waar je even een moment voor jezelf neemt.

Onbeperkt en overal yoga volgen

Online yoga kun je onbeperkt yoga volgen, waar, wanneer en zoveel jij wilt. En je kunt ook stukjes doorpullen, haha. Dat is het voordeel van online ;). Gewoon vanuit je huiskamer, slaapkamer, tuin of ergens anders in de buitenlucht, als je wilt in je pyjama en via je smartphone, tablet of computer. Je hebt dus dagelijks de mogelijkheid om te werken aan kracht, flexibiliteit, innerlijke rust en fysieke en mentale gezondheid.

Verschillende niveaus en thema's

Het is belangrijk dat je lessen volgt waar jij je goed bij voelt. Je kunt kiezen uit verschillende niveaus, yogavormen en  thema's. Thema's zijn bijvoorbeeld: Yoga voor de onderrug, balans, heupen, voor zelfvertrouwen, betere weerstand, detox. Yogavormen zijn bijboorbeeld: Poweryoga, Hatha yoga, Sivananda yoga, Restorative yoga etc.

Nog meer voordelen van (online) yoga

  • Wat je nog meer leert
  • Luisteren naar je lichaam
  • Ontdek je lichaam en je grenzen door er contact mee te maken met yoga en ernaar te luisteren.
  • Focus op hier en nu
  • Door bewust aanwezig te zijn, laat je jezelf steeds minder afleiden van prikkels van buitenaf.
  • Kracht en flexibiliteit
  • Je lichaam wordt flexibeler en krachtiger en daardoor voel je je mentaal ook sterker en weerbaarder.
  • Meer levensenergie en vreugde
  • Omdat er meer ruimte ontstaat in zowel lichaam en geest, gaat de energie weer stromen.

Ontdek de meest effectieve yogavormen

Relax yoga:

De Relax yoga les is een zachte les. Als je last hebt van fysieke ongemakken, is dit een goede yogavorm om mee te beginnen. De nadruk ligt bij het (na)voelen. De asana’s (houdingen) zijn fysiek minder inspannend dan de asana’s in de reguliere Hatha yoga.

Hatha yoga:

Het tempo van de Hatha yoga is rustig. Dit maakt deze vorm ook toegankelijk voor beginners. De nadruk ligt op het (na)voelen. In en uit de houding komen is net zo belangrijk als het in de houding blijven. Na een houding is er vaak een korte ontspanning waardoor inspanning en ontspanning elkaar afwisselen.

Poweryoga:

Poweryoga is een dynamische, speelse, creatieve yogavorm die afgeleid is van Ashtanga Vinyasa yoga. In deze yogavorm wordt afgeweken van de vaste serie houdingen. Door gebruik te maken van een ademtechniek en dynamische oefenpatronen (flow) ontwikkel je conditie, kracht, lenigheid en een rustige geest.

Restorative yoga:

Restorative yoga zorgt voor diepe ontspanning waardoor het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd. Tijdens de houdingen zijn er adem- en mindfulness oefeningen en wordt er geen inspanning van je lichaam gevraagd. De houdingen worden 10 tot 20 minuten aangehouden waarbij het lichaam ondersteund wordt door hulpmiddelen, zodat je van de ‘doe-modus’ naar de ‘zijn-modus’ kunt overschakelen.

Yoga Nidra:

Yoga nidra betekent bewuste diepe psychische slaap. Het is een systematische methode voor totale fysieke, mentale en psychische ontspanning, maar heeft ook invloed heeft op energieniveau, op onze emoties, gevoelens, gedachten en overtuigingen. Gedurende Yoga nidra is het bewustzijn tussen slapen en waken in. Naast het ontspannen van lichaam en geest, worden ook gedachten en emoties in balans gebracht.

Yin Yang yoga:

Bij een Yin Yang les wordt je zowel fysiek uitgedaagd als dat je geheel tot rust komt. Het yang gedeelte is actiever en het yin gedeelte zachter. De houdingen worden in beide gedeelten nog wel eens langer vastgehouden. De focus ligt op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Er wordt ook gelet op de uitlijning van het lichaam en de ademhaling.

Heb jij behoefte aan meer rust in je hoofd en lichamelijke fitheid?

Staat jouw hoofd ook zo vaak aan?

Blijven jouw gedachten dan ook van die rondjes draaien?

Hoe zou het zijn als het in je hoofd wat rustiger zou worden?

Wanneer je meer in je lijf zou landen?

Dat je start om weer meer te Zijn?

Op het Lichter Leven Platform krijg je onbeperkt toegang tot ademhalingoefeningen, meditaties en hypnoses, yogalessen en yoga nidra; waar en wanneer het jou uitkomt.

Ga naar het platform

Over de schrijver
Reactie plaatsen