Helend ademwerk

Energie die stroomt 

Adem is levensenergie die je letterlijk in je lichaam haalt en zorgt voor reiniging, versterking van je immuunsysteem en je hoofd rustig maakt. Laat alle energie (ook gedachten en gevoelens) vrij stromen door ademoefeningen. Jouw adem is een weerspiegeling van je emotionele, mentale en spirituele gesteldheid. 

De voordelen van ademwerk / ademhalingsoefeningen

Wist je dat ademwerk je stress met 78% kan verminderen? Naast dat het je hoofd rustig maakt, is ademwerk ook ontzettend helend voor je lichaam. 

Wetenschappelijke studies hebben bewezen dat het doen van ademhalingsoefeningen mentale voordelen heeft zoals stressreductie, beter slapen, reguleren van emoties, en ook fysieke voordelen zoals pijnbestrijding en het versterken van het immuunsysteem.

Adem is levensenergie die je letterlijk in je lichaam haalt en onder andere zorgt voor rust in je hoofd (mentale kracht), reiniging van je lichaam (ontgifting), versterking van je immuunsysteem, meer energie en verbinding te maken met je bewustzijn en onderbewustzijn. 

Daarom is het een goed idee om alle energie (ook gedachten en gevoelens) vrij te laten stromen met behulp van ademwerk en ademhalingsoefeningen (pranayama). Jouw adem is namelijk een weerspiegeling van je emotionele, mentale en spirituele gesteldheid.

"Zoals de wind rook en onzuiverheden wegdrijft uit de lucht, zo drijft Pranayama (ademwerk) de onzuiverheden van lichaam en geest weg" ~B.K.S. Iyengar

Hoe kun je oefenen?

Op het Lichter Leven Platform krijg je instructies en oefeningen over ademwerk en ademhalingstechnieken:

  • Je kunt verschillende ademhalingstechnieken doen waardoor je kunt uitvinden wat je het fijnste vindt.
  • Je ontdekt ademhalingstechnieken van oude yogabeoefeningen uit het oude India en ook de moderne aanpak met dezelfde principes en een meer wetenschappelijke aanpak.
  • Je ondervindt hoe je je ademhaling goed reguleert (wat zorgt voor meer zuurstofopname in het bloed en de hersenen).
  • Je ervaart dat ademhalingstechnieken een therapeutische en genezende werking kunnen hebben.
  • Je beleeft de vele voordelen zoals rust in je hoofd, zelfvertrouwen, innerlijke kracht, meer energie, beter slapen, beter concentreren en het reguleren van je emoties wat goed is tegen angst. Kortom, je staat stevig in je schoenen.

Wil je rust in je hoofd, zelfvertrouwen en meer? Op het Lichter Leven Platform krijg je onbeperkt toegang tot ademhalingoefeningen, meditaties en hypnoses, yogalessen en yoga nidra; waar en wanneer het jou uitkomt.

Ga naar het platform


Over de schrijver
Reactie plaatsen